voetbalzone

Stabæk kan champagne alvast koud zetten

19 okt 2008, 23:57
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2008, 23:57
Advertentie
De landstitel in Noorwegen gaat dit seizoen naar Stabæk IF. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de lijstaanvoerder van de Tippeligaen, die nog nooit de landstitel vierde, zes punten voorsprong op achtervolger Fredrikstadt FK, dat qua doelsaldo (+ 30 tegen + 10) sowieso al geen schijn van kans meer lijkt te maken.

Een rake kopbal van Pálmi Pálmason twee minuten in blessuretijd schonk Stabæk de 1-2 zege in Bergen tegen regerend landskampioen SK Brann. "Stabæk is de verdiende kampioen", vond Brann-coach Mons Ivar Mjelde. "In de afgelopen drie jaar heeft de ploeg veel vorderingen gemaakt. Met nieuwelingen als Pontus Farnerud en Johan Andersson is het niet meer dan logisch dat Stabæk de landstitel wint."

De hoofdprijs komt op een goed moment voor Stabæk. Volgend seizoen neemt de Noorse club een nieuw stadion, de Fornebu Arena, in gebruik. In het nieuwe onderkomen is de capaciteit verdubbeld ten opzichte van het huidige Nadderud. In de laatste twee duels speelt Stabæk tegen Vålerenga (thuis) en Tromsø (uit).
Bezig met laden …