voetbalzone

Stade Rennes blijft ondanks slippertje koploper en loopt zelfs punt uit

Bart Kruyt17 okt 2010, 19:00
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 19:00
Advertentie

In de top van de Franse Ligue 1 hebben zich zondag geen verschuivingen plaatsgevonden. Stade Rennes dreigde de eerste plek te verliezen na een doelpuntloos gelijkspel van Racing Lens, maar zag achtervolger Saint-Étienne niet profiteren van dit slippertje. Sterker nog: de ploeg van Christophe Galtier ging onderuit bij Nice, waardoor Rennes zelfs een puntje uitliep. Later deze avond spelen Olympique Lyon en Lille nog tegen elkaar.

Racing Lens – Stade Rennes 0-0
Racing Lens pakte voor zondagavond pas vijf punten uit acht wedstrijden, maar mocht na de thuiswedstrijd tegen koploper Stade Rennes het zesde puntje aan het totaal toevoegen. De bezoekers probeerden van alles, maar wisten geen doorbraak te forceren en kwamen ondanks enkele prima mogelijkheden niet aan scoren toe. Dit leidde tot frustratie en invaller Tongo Hamed Doumbia haalde het laatste fluitsignaal dan ook niet: kort voor het einde kreeg hij een directe rode kaart na een harde tackle op Sidi Yaya Keita.

Nice – Saint-Étienne 2-1
Ook Saint-Étienne, dat de eerste plek dus niet wist over te nemen van Rennes, eindigde de wedstrijd met tien man. Gonzalo Bergessio kreeg echter al na twintig minuten een directe rode kaart te zien, wegens een onbesuisde tackle waar geel op zijn plaats leek te zijn. Bergessio kreeg echter rood en leidde daarmee de nederlaag van Saint-Étienne in: de voorsprong, die was genomen via een benutte penalty van Dimitri Payet, werd uit handen gegeven. Rennes blijft de koploper en liep zelfs een puntje uit.

Overige uitslag:

Lorient – Valenciennes 2-1

Bezig met laden …