voetbalzone

Stade Rennes meldt vertrek Bocanegra naar Saint-Etienne

Erik van Dam16 jul 2010, 18:53
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2010, 18:53
Advertentie

Carlos Bocanegra zal binnenkort zijn handtekening gaan zetten onder een contract bij Saint-Étienne. De 31-jarige verdediger heeft er twee jaar opzitten bij Stade Rennes en beschikte nog over een doorlopend contract. Naar verluidt betaalt zijn nieuwe werkgever circa 400.000 euro aan Rennes voor het afkopen van zijn overeenkomst.

/

Zodra Bocanegra is teruggekeerd van zijn vakantie, zal hij de overgang officieel maken. De aanvoerder van de Verenigde Staten, die in Zuid-Afrika alle duels van begin tot eind speelde op het WK, tekent dan voor nog onbekende tijd. Saint-Étienne wordt de vierde club voor Bocanegra; de 83-voudig international begon tien jaar geleden bij Chicago Fire.

Na vier seizoen maakte hij de oversteek naar Europa, waar hij aan de slag ging bij Fulham. Stade Rennes haalde hem twee jaar geleden naar de Ligue 1 en heeft nu besloten hem te verkopen aan de nummer zeventien van vorig seizoen. Saint-Étienne eindigde in de vorige jaargang net boven de streep en haalde al drie nieuwe spelers naar de club.

Bezig met laden …