voetbalzone

‘Stadion zat vol met honden met rabiës die alleen maar wilden vechten’

Daniel Cabot Kerkdijk27 feb 2015, 06:15
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2015, 06:15
Advertentie

Voor Guingamp zit de deelname aan het toernooi om de Europa League erop. De Franse club verloor donderdagavond met 3-1 van Dynamo Kiev, nadat het thuisduel nog in een 2-1 zege was geëindigd. Het weerzien in Oekraïne werd ontsierd door ongeregelheden. De bezoekende fans zagen zich zelfs gedwongen om het stadion te verlaten.

Een groep supporters van Dynamo Kiev vocht zich langs de stewards, op zoek naar een confrontatie met de fans van Guingamp. Het duel werd bijna een kwartier stilgelegd en de spelers werden uit veiligheid naar de kleedkamers gebracht. “Het stadion zat vol met honden met rabiës die alleen maar wilden vechten”, zo verzekerde Guingamp-preses Bertrand Desplat.

“Ik heb elf helden op het veld gezien, de spelers van Guingamp. Het organiseren van een wedstrijd in deze omstandigheden, wanneer de veiligheid van een groep niet gegarandeerd kan worden, is funest voor het voetbal. Het zijn geen fans. Het was een burgerleger. Hoe konden de spelers zich nog focussen toen het duel werd hervat? Het was ontzettend gevaarlijk. Deze wedstrijd kon alleen in Oekraïne worden afgewerkt onder deze omstandigheden.”

Bezig met laden …