voetbalzone

Stam hakt knoop door en blijft jaar langer bij Reading

Gijs Freriks04 jul 2017, 18:35
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2017, 18:35
Advertentie

Jaap Stam blijft langer bij Reading. De club uit de Championship communiceert dat de manager zijn tot medio 2018 doorlopende contract met één seizoen heeft verlengd. Datzelfde geldt voor zijn assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati.

Stam eindigde in zijn eerste seizoen met Reading op de derde plaats en was dicht bij promotie, maar de finale van de play-offs op Wembley ging na strafschoppen verloren. The Royals zijn niettemin tevreden over het debuutjaar van de trainer: “Mijn zus en ik zijn ongelooflijk blij dat Stam akkoord is gegaan met het nieuwe contract. We zullen Jaap steunen in de uitdaging om aan het einde van het seizoen 2017/18 aan de top te staan in de Championship”, aldus grootaandeelhouder Dai Yongge.

“Dit is een heugelijk moment voor onze voetbalclub en een duidelijk signaal dat Reading een geweldige plek is om momenteel te zijn. We zijn een club met een brandende ambitie en toewijding. We moeten voortbouwen op het succes van vorig seizoen en proberen om in 2017/18 alleen maar meer te bereiken. Ik ben blij dat we de handtekening van Jaap binnen hebben”, voegt algemeen directeur Nigel Howe eraan toe. Hij krijgt bijval van Brian Tevreden, sportief directeur van Reading en landgenoot van Stam.

“Ik ben blij dat Jaap heeft getekend. Hij legt stabiliteit aan de dag en zijn leiderschap is belangrijk nu we een nieuw seizoen in de Championship ingaan. Ik vind het erg prettig om met hem en zijn staf te werken en hij verdient dit nieuwe contract helemaal. Het wordt volgend seizoen moeilijk en we bereiden ons voor op een lange, nieuwe rollercoaster ride. Het wordt moeilijk om het vorige seizoen te evenaren, maar Stam gaat voorop in onze strijd en hij houdt er niet van om te verliezen.”

Bezig met laden …