voetbalzone

Stam: ‘Iedereen verwacht veel van Mourinho, hopelijk pakt hij prijzen’

Thijs Post01 aug 2016, 18:41
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2016, 18:41
Advertentie

Jaap Stam gaat in Engeland aan de slag als manager van Reading. Stam kijkt met een schuin oog naar Manchester United, waar hij als speler hoogtijdagen vierde. De Nederlander ziet dat de grootmacht de weg omhoog heeft ingezet, na het verval na het tijdperk onder Sir Alex Ferguson. José Mourinho moet voor de ommekeer zorgen.

/

Volgens Stam was het haast onmogelijk om Ferguson op te volgen. “Iedereen keek naar David Moyes, maar het is uitermate moeilijk om in de voetsporen van Ferguson te treden”, begint Stam in een interview met the Guardian. “Manchester United heeft het moeilijk gehad, maar uiteindelijk ging het weer wat beter. Iedereen hoopte op de komst van Louis van Gaal, hij kwam ook, maar dan zie je hoe moeilijk het in Engeland is om kampioen te worden. Het is niet makkelijk om manager van Manchester United te zijn.”

“Nu komt Mourinho en iedereen verwacht veel van hem. Manchester United geeft geld uit aan topspelers en hopelijk levert het prijzen op.” Een van de nieuwe spelers is Zlatan Ibrahimovic, met wie Stam als speler felle duels uitvocht in de Serie A. “Misschien vond hij het mooi om tegen mij te spelen, omdat ik wat ouder was”, lacht Stam. “Als verdediger vond ik het altijd mooi om tegen dat soort spitsen te spelen. Het was een uitdaging.”

Bezig met laden …