voetbalzone

Stam informeerde naar Ajacieden: ‘Ze waren te duur voor ons’

Gijs Freriks05 okt 2016, 09:55
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 09:55
Advertentie

Reading versterkte zich in de voorbije transferperiode met onder anderen Danzell Gravenberch, Roy Beerens en Joey van den Berg en heeft er ook nog over nagedacht om bij Ajax te winkelen. Manager Jaap Stam, voorheen trainer van Jong Ajax, erkent in Voetbal International dat hij daarover met de Amsterdammers heeft gesproken.

/

“We hebben bij Ajax naar enkele spelers geïnformeerd, maar die waren te duur voor ons. Dus dat was voor ons geen optie”, aldus de 44-jarige Stam, die eraan toevoegt dat hij met Reading ‘creatief’ moet zijn op de transfermarkt omdat men geen miljoenen kan betalen voor spelers.

De duurste aankoop aller tijden van the Royals is Greg Halford, die in het seizoen 2006/07 voor ongeveer vierenhalf miljoen euro werd overgenomen van Colchester United. Reading staat momenteel, na elf speelronden, op de achtste plaats in de Championship. Over het niveau van de competitie is Stam in het weekblad wel te spreken.

:”De Nederlandse topclubs zouden hier bovenin meedraaien, maar zouden het echt niet makkelijk hebben. De intensiteit, het tempo en het fysieke geweld waarmee hier wordt gespeeld is andere koek dan de Eredivisie. Bij de Nederlandse spelers die we hierheen hebben gehaald, zochten we naar jongens die niet zouden verzuipen in het gepassioneerde spel van het Championship”, aldus Stam.

Bezig met laden …