voetbalzone

Stam is nummer 31 van de ‘Ferguson-groep’: ‘Je moet een gevoel ontwikkelen’

Thijs Post01 aug 2016, 14:38
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2016, 14:38
Advertentie

Veel spelers die actief waren onder Sir Alex Ferguson bij Manchester United stappen het trainersvak in: Jaap Stam is nummer 31. Voor de nieuwbakken manager van Reading stond het echter nooit vast dat hij aan de slag zou gaan als trainer.

/

“Veel mensen zeggen: ‘Je kan al zien dat hij manager wordt’, maar vaak is dat grote onzin”, begint Stam in gesprek met the Guardian. “Het is niet altijd de speler die het woord heeft in de kleedkamer die een goede manager wordt. Je moet een gevoel ontwikkelen, het gevoel moet groeien. Natuurlijk kun je als speler denken dat je manager wil worden, maar dat maakt je niet een goede manager.”

“Ik wilde na mijn loopbaan als speler een jaar lang helemaal niets doen”, gaat Stam verder. “Vervolgens haal je de benodigde papieren, zes jaar later ben je coach en nu zit ik bij Reading. Het klinkt misschien gek, ik heb met grote spelers gevoetbald, maar ik dacht nooit: hij wordt manager. Misschien alleen bij Ole Gunnar Solskjaer, hij had het echt altijd over voetbal.”

Bezig met laden …