Stam kan met Wigan zestal Chelsea-goals niet voorkomen

Peter Nusselder21 aug 2010, 20:15
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 20:15

Chelsea heeft naar goed gebruik ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na de 6-0 zege op West Bromwich Albion kon ook Wigan Athletic de regerend Engels kampioen niet het eerste puntenverlies bezorgen. Florent Malouda zette zijn ploeg voor de pauze op voorsprong, terwijl Nicolas Anelka na rust tweemaal trefzeker was. Salomon Kalou en Yossi Benayoun tekenden voor het vijfde en zesde doelpunt.

/

Wigan wacht na de tweede nederlaag op rij nog altijd op de eerste punten in het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste Premier League-wedstrijd haalde promovendus Blackpool verrassend uit met 4-0, terwijl dit keer Chelsea met duidelijke cijfers te sterk was. Met de van FC Twente overgenomen Ronnie Stam als rechtsback begon de thuisploeg voortvarend, maar tot grote kansen leidde de sterke openingsfase niet voor Wigan.

Ook The Blues wachtten lang alvorens ze gevaarlijk werden, maar waren wel direct effectief toen dit eenmaal gebeurde. Ashley Cole trok mee ten strijde en vond Frank Lampard naast zich. Op diens inzet had Wigan-goalie Chris Kirkland nog op prachtige wijze antwoord, maar dit bleek tevergeefs: in de rebound was Malouda attenter dan verdediger Maynor Figueroa en de Fransman plaatste de bal in het lege doel, 0-1.

/

Chelsea klaarde de klus vlak na rust definitief. Binnen vier minuten zette Anelka de formatie van trainer Carlo Ancelotti op een veilige marge. Doelman Kirkland zag er niet goed uit bij de 0-2, die de Franse spits op aangeven van Jon Obi Mikel in de verre hoek binnen knalde. Via Malouda en Didier Drogba werd Anelka luttele minuten later wederom in stelling gebracht en alweer was de aanvaller scherp voor het doel.

Wigan kwam aan de andere kant niet verder dan een geclaimde penalty en een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Mauro Boselli. De Londense equipe was daadkrachtiger en Drogba liet na een indrukwekkende rush zijn landgenoot Kalou voor 0-4 zorgen, terwijl dezelfde combinatie de vijfde treffer opleverde. Benayoun bepaalde de eindstand op 0-6. Voor het vierde seizoen op rij komt Chelsea de eerste twee competitieduels zodoende zonder kleerscheuren door.