voetbalzone

Stam liet legende niet naar Reading komen: ‘Het was een te groot risico’

Yanick Vos08 sep 2016, 08:50
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 08:50
Advertentie
/

Jaap Stam stond deze zomer op het punt de selectie van Reading te versterken met Asamoah Gyan, maar de spits kreeg op het laatste moment toch geen contract. Volgens de Ghanees ging de overstap niet door omdat hem werd gevraagd om niet voor de Afrika Cup te spelen. Stam bestempelt dit als ‘onzin’ en heeft een andere verklaring. “Hij was fysiek niet in een heel goede conditie”, aldus de manager.

Uit de medische keuring bleek dat de dertigjarige aanvaller zeker zes tot acht weken nodig zou hebben om volledig fit te raken. Reading besloot de stekker uit de deal te trekken: Gyan werd niet gehuurd van het Chinese Shanghai SIPG. “Hij is medisch goed onderzocht omdat hij in het verleden regelmatig geblesseerd is geweest, en ook had hij niet veel wedstrijden in de benen. Als je een speler haalt moet je er zeker van zijn dat hij fit is en niet zes tot acht weken moet wachten tot hij fit is. Dan loop je ook nog het risicio dat hij in die periode geblesseerd raakt. En dan zou hij naar Ghana gaan in januari en zouden we hem weer twee maanden kwijt zijn. Het was een te groot risico.”

Stam baalde, want hij had een Afrikaanse legende als Gyan er graag bij willen hebben. “Hij was ook niet eens zo heel duur”, vervolgt de Nederlandse trainer tegenover GetReading. “Maar je moet je ook afvragen waarom hij weg mag van zijn club. Zou hij hebben mogen vertrekken als hij zo fit fit was geweest? Je gaat niet veel geld uitgeven aan een speler om hem dan vervolgens niet op te kunnen stellen. Het is niet zo dat we hem niet voor Ghana wilden laten spelen. Dat is grote onzin. Daar ging het helemaal niet om”, aldus Stam. Al Ahli hapte overigens wel toe. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft hem tot medio 2017 op huurbasis overgenomen van Shanghai SIPG.

Bezig met laden …