voetbalzone

Stam verwelkomt ex-jeugdinternational Spanje in defensie Wigan Athletic

Erik van Dam31 dec 2010, 09:18
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2010, 09:18
Advertentie

Ádrián López Rodríguez, beter bekend onder zijn voetbalnaam Piscu, vervolgt zijn profloopbaan voorlopig bij Wigan Athletic. De 23-jarige centrumverdediger komt transfervrij over van Deportivo La Coruña, waar hij dit seizoen niet meer aan de bak kwam. Enkele jaren geleden wachtte Piscu nog een grote toekomst, maar in Spanje kwam zijn potentieel er niet uit.

Piscu trainde al een tijdje mee met The Latics en nu is zijn komst officieel. “Het is geweldig om Ádrián's verlangen te zien om voor Wigan te spelen”, zegt manager en landgenoot Roberto Martínez. “We wachtten al enige tijd op de definitieve beslissing van de FIFA.” Piscu kwam in zijn Spaanse jaren tot veertig duels voor Deportivo en twee interlands voor Jong Spanje.

“Hij is erg rustig als de druk erop staat”, weet Martínez al, “en hij leest het spel goed.” Piscu wordt in Wigan ploeggenoot van Ronnie Stam, die bezig is aan zijn eerste jaar bij de nummer zestien van Engeland. Daniel de Ridder is officieel ook nog eigendom van Wigan, maar hij probeert elders een contract in de wacht te slepen. Bij Valenciennes mislukte dat dit seizoen.

Bezig met laden …