voetbalzone

Stam ziet potentie en haalt zestienjarige landgenoot naar Engeland

Robin Bruggeman13 jul 2017, 17:15
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2017, 17:15
Advertentie

Jeugdspeler Michenaidgelo Hansen is verkast van DWS naar Reading, zo meldt de Championship-club via de officiële kanalen. De club van hoofdcoach Jaap Stam ziet veel potentie in de zestienjarige aanvaller en zal met ingang van het nieuwe seizoen voor Reading Onder-18 gaan voetballen.

De talentvolle buitenspeler speelde vaak zaalvoetbal en acteerde ook regelmatig in de A-selectie van DWS, maar door zijn goede ontwikkeling is hij zowel opgevallen bij clubs uit binnen- en buitenland. Zijn trainer bij DWS Onder-17, Kwadjo Boateng, is bovenal trots dat de opleiding zo hoog aangeschreven staat en wenst Hansen veel succes bij de Engelse club. David Dodds, manager van Reading Onder-18, zegt op de clubsite blij te zijn dat Hansen zich heeft aangesloten bij de academie van de club en zegt dat Stam en sportief directeur Brian Tevreden goed werk afleveren.

“Onze goede naam van de academie is al heel lang bekend en met zulke aanwinsten wordt dat alsmaar onderstreept”, aldus Dodds. “Jaap Stam en Brian Tevreden zijn nu ook bij de academie en beiden zijn erg behulpzaam en betrokken. Brian is erg bezig met de academie en komt iedere dag naar de trainingen kijken. Hij gaat altijd naar de wedstrijden en kijkt alles op film als hij er niet bij kan zijn. Dit is een fantastische mogelijkheid voor de jonge gasten. Nu moeten wij ze klaarstomen voor het eerste elftal.”

Bezig met laden …