voetbalzone

‘Standard-bestuurder D’Onofrio zou lid zijn van ‘criminele’ organisatie’

Peter Nusselder24 jun 2011, 16:41
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 16:41
Advertentie

Vicevoorzitter Luciano D’Onofrio van Standard Luik is door het parket van de Belgische stad in staat van beschuldiging gesteld. De bestuurder van de Rouches zou volgens diverse Belgische media van beschuldigd worden valsheid in geschrifte en witwaspraktijken, als lid van een ‘criminele’ organisatie.

Dat D’Onofrio in opspraak komt is niet nieuw. Al zeven jaar is er een onderzoek naar de voormalig spelersmakelaar gaande. Het Luikse parket zou vooral geïnteresseerd zijn in de transfers van Standard, en de wijze waarop de club haar spelers uitbetaalde. Eerder was de vicepreses van Standard al betrokken in verschillende fraudezaken.

D’Onofrio neemt sowieso afscheid van de club uit Luik, en verkocht donderdag al zijn aandelen aan de nieuwe eigenaar Roland Duchâtelet. De geboren Italiaan werd in 2004 aangesteld als vicevoorzitter van Standard, en deed toen afstand van zijn werkzaamheden als zaakwaarnemer. D’Onofrio behartigde in het verleden de belangen van onder meer Marcel Desailly, Didier Deschamps en Zinédine Zidane.

Bezig met laden …