voetbalzone

Standard blijft in spoor van koploper en houdt titelrace spannend

Peter Nusselder07 mei 2011, 22:31
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2011, 22:31
Advertentie

Aangezien koploper Racing Genk vrijdag al had gewonnen van Anderlecht, wist Standard Luik dat er gewonnen moest worden van Club Brugge. Van de gasten uit Brugge had de Belgische runner-up zaterdag weinig last, zodat de prachtige openingstreffer van Axel Witsel voldoende bleek voor de zege. Standard komt zodoende op drie punten van Genk en gaat op de laatste speeldag van de Play-Off 1 nog bij de koploper op bezoek. Tussendoor staan nog twee speelronden op het programma.

Op Sclessin was de thuisploeg van meet af aan de bovenliggende partij. Toch mocht Standard niet mopperen dat de ruststand 1-0 was; kort voor de pauze zag de arbiter een handsbal van Eliaquim Mangala over het hoofd en werd de gasten een strafschop onthouden. In de rebound stuitte Ivan Perisic op Sinan Bolat. Verder kwam Club echter amper in de buurt van de Turkse keeper, die zijn doel zonder veel moeite schoon hield. Dat gold aan de andere kant niet voor collega Geert De Vlieger.

De voormalig Willem II-goalie had de gastheren al diverse malen van scoren afgehouden, maar moest na een half uur toch buigen. Op het schitterende afstandsschot van Witsel, dat in de kruising verdween, was de sluitpost kansloos. Vijf minuten later behoedde De Vlieger zijn team zelfs voor een grotere achterstand, door een vrije trap van Mehdi Carcela uit de hoek te tikken.

Na de onderbreking liet de ploeg uit Luik de teugels wat vieren, maar het elftal van trainer Adrie Koster, die verdediger Ryan Donk een basisplaats had toebedeeld, wist niet echt gevaarlijk te worden. Het opvallendste moment van de tweede helft was nog wel de ruzie tussen de Standard-ploeggenoten Antonio Kanu en Daniel Opare, waarbij de eerstgenoemde zijn medespeler in het gezicht sloeg. Club wist daarentegen geen vuist te maken, zodat de drie punten in Luik bleven.

Bezig met laden …