voetbalzone

Standard-fans zien niets in Nederlandse overname en azen op aandelen

Thijs Post15 jun 2011, 21:47
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 21:47
Advertentie

De fans van Standard Luik zien het overnameplan van de Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 niet zitten. Volgens diverse Waalse media hebben supporters van les Rouches het plan opgevat om de club maar zelf over te nemen. De gedachte achter het plan is dat de Standard-fans aandelen ter waarde van 250 euro kopen. Als er op die wijze 120.000 aandelen gekocht worden, is het vereiste totaalbedrag van dertig miljoen euro binnen.

“Zelfs in het geval we maar de helft van die som zouden verzamelen, zouden we toch kunnen vermijden dat een buitenlandse onderneming de club in handen krijgt”, luidt het bij de initiatiefnemers van het project. “Wij nodigen iedereen die de club een warm hart toedraagt uit om zich te engageren voor ons initiatief.”

Het Nederlandse Value8 is geïnteresseerd in de aandelen van Robert Louis-Dreyfus, de voormalig eigenaar van Standard. Hij is inmiddels echter overleden en zijn weduwe, Margarita Louis-Dreyfus, wil haar belang in Standard graag verkopen. Peter Paul de Vries, voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Effectenbezitters, is grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van Value8.

Bezig met laden …