Standard klimt naar koppositie, Lukaku verbetert persoonlijk record

Erik van Dam11 mei 2011, 22:25
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2011, 22:25

Racing Genk heeft het veroveren van de Belgische landstitel nog steeds niet in eigen hand. De Rouches keken woensdagavond zenuwachtig naar het verloop van Lokeren - Standard Luik, om te zien dat Reginal Goreux tien minuten voor tijd eindelijk de nulstand slechtte en Standard drie punten bezorgde in de play-offs. Daardoor komt die club in puntenaantal gelijk met Genk (47) en staan beiden dus bovenaan. Anderlecht won ook, thuis van AA Gent (4-1). Paarswit lijkt echter gezien in de titelstrijd.

Anderlecht - AA Gent 4-1
De 1-0 nederlaag in de vorige ontmoeting met Genk komt het team van Ariël Jacobs waarschijnlijk enorm duur te staan. Woensdagavond werd er prima gespeeld en verdiend gewonnen van Gent, maar veel maakt het allemaal niet meer uit. Op slag van rust opende Romelu Lukaku de score (via keeper Bojan Jorgacevic) met doelpunt nummer vijftien van het seizoen. Na rust maakte hij ook zijn zestiende (keeper omspeeld), een verbetering van zijn persoonlijke record. Voor zijn eerste treffer had de tegenstander echter gescoord via Shlomi Arbeitman, die via Olivier Deschacht doel trof. Ziguy Badibanga en Matías Suarez namen ook ieder een goal voor hun rekening. Anderlecht moet hopen dat Genk en Standard nog punten morsen in de laatste twee duels in de play-offs.

Lokeren - Standard Luik 0-1
Later dan laat trok Standard woensdagavond de broodnodige drie punten naar zich toe. Keeper Copa redde in de openingsfase tweemaal prima bij uitbraken van de bezoekers en hield zijn team zo staande. Jelle Van Damme vestigde de aandacht op zich met een opstootje en Sébastien Pocognoli was bijna trefzeker vanuit een vrije schop, maar gescoord werd er telkens maar niet. Copa redde weer uitstekend op een poging van Mohamed Tchité en ook na rust bleef Standard het beste van het spel houden. Axel Witsel schoot één keer naast en raakte een volgende maal snoeihard de lat. Lokeren begon te geloven dat er wat te halen viel, maar kwam in de tachtigste minuut toch nog bedrogen uit. Nill De Pauw verdedigde onachtzaam, Tchité kon onderscheppen en Goreux maakte de kans gericht af. Lokeren, dat nog geen zege boekte in de play-offs, incasseerde het gelaten en liep tegen de nederlaag aan.