voetbalzone

Standard laat opvolger van Jans gaan en kiest voor opvallende Israëliër

Erik van Dam27 mei 2013, 14:11
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2013, 14:11
Advertentie

Standard Luik heeft voor de derde keer in een jaar tijd een nieuwe trainer aangesteld. Vorig jaar maakte men bekend dat Ron Jans hoofdcoach werd van de Rouches als opvolger van José Riga. Jans mocht tot oktober het stuur in handen houden, maar werd toen vervangen door de Roemeen Mircea Rednic. Die wilde graag het nieuwe seizoen ingaan, maar Standard gaat niet met hem door.

Als opvolger van Rednic, die de club naar plaats vier leidde, kiest Standard nu voor een trainer uit Israël. De club heeft de 37-jarige Guy Luzon aangesteld als opvolger. Hij werd al op zeer jonge leeftijd hoofdtrainer van Maccabi Petach Tikva: op zijn 25e. Nadien werkte hij ook bij Hapoel Tel Aviv, opnieuw Maccabi en Bnei Yehuda Tel Aviv.

Ondanks zijn geringe leeftijd beschikt Luzon dus al over veel ervaring: hij stond langs de kant in liefst 389 wedstrijden in het Israëlische voetbal. Nu gaat hij voor het eerst aan de slag in het buitenland. Standard werd in de seizoenen 2007/08 en 2008/09 kampioen van België, maar slaagde er nadien niet meer in die prestatie te herhalen.

Bezig met laden …