Standard legt beslag op Belgische Super Cup

25 jul 2009, 22:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2009, 22:30
Standard Luik kan volgende week met een goed gevoel aan de nieuwe competitie beginnen. De regerend landskampioen legde zaterdagavond beslag op de Supercup door bekerwinnaar Racing Genk met 2-0 te verslaan. Het is de vierde keer in de historie van de club dat Standard beslag legt op deze trofee.

Op de overwinning van Standard was weinig aan te merken. De manschappen van Laszlo Bölöni hebben simpelweg meer kwaliteit in huis en hadden zaterdagavond dan ook controle over de wedstrijd. Slechts in kleine fases kwam de ploeg in problemen, maar Sinan Bolat capituleerde niet. Zijn collega aan de overkant, Davino Verhulst, deed dat wél, waardoor Standard feest mocht vieren.

De landskampioen begon sterk aan het treffen en kwam na een half uur spelen op een verdiende voorsprong. Dieumerci Mbokani kwam met de bal aan zijn voet naar binnen en bediende met een fraaie steekpass Wilfried Dalmat, die de score opende. Genk probeerde daar vooral in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog iets aan te doen, maar Bolat hield zijn ploeg op de been.

Na de thee kreeg Standard de controle terug over de wedstrijd en kwam het net binnen het uur op 2-0. Invaller Mehdi Carcela bediende Axel Witsel, die Verhulst omspeelde en de bal in het lege net wist te tikken. In het restant van de wedstrijd bleef Standard de bovenliggende partij, maar het overwicht werd niet uitgedrukt in meer doelpunten. Dit kon de pret echter niet drukken.