voetbalzone

Standard Luik mogelijk in handen van Nederlandse maatschappij

Bart Kruyt03 jun 2011, 09:48
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2011, 09:48
Advertentie

Standard Luik krijgt mogelijk een Nederlandse eigenaar. Investeringsmaatschappij Value8 heeft volgens Le Soir verregaande interesse in de Belgische topclub en de Nederlanders zouden inmiddels al in gesprek zijn met de leiding van Standard.

Value8 is geïnteresseerd in de aandelen van Robert Louis-Dreyfus, de voormalig eigenaar van Standard. Hij is inmiddels echter overleden en zijn weduwe, Margarita Louis-Dreyfus, wil haar belang in Standard graag verkopen. Red Bull werd deze week nog genoemd als mogelijke koper, maar de Oostenrijkse energiedrankmaatschappij heeft haar interesse ontkend.

Value8 heeft naar verluidt wél belangstelling. Peter Paul de Vries, voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Effectenbezitters, is grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van Value8. Dat bedrijf investeert in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, technologie, milieu en ontspanning. De beursgenoteerde maatschappij levert ook diensten voor beheer, financiering en ontwikkeling van bedrijven.

Bezig met laden …