Standard Luik pakt drie punten en koppositie

15 mrt 2009, 21:31
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2009, 21:31
De nederlaag van Anderlecht afgelopen vrijdag in en tegen Mechelen is niet zonder gevolgen gebleven. Na een degelijke overwinning op RC Genk is Standard Luik de nieuwe lijstaanvoerder van de Jupiler Pro League: 2-0. De regerend landskampioen van België heeft met nog zeven speeldagen te gaan één punt voorsprong.

Alhoewel de Luikenaars op Sclessin veelvuldig aan de bal kwamen, waren de kansen voor rust op één hand te tellen. Alleen Igor De Camargo leek in in staat te zijn om Davino Verhulst te verschalken, maar het zat de Braziliaan niet mee. Eén van zijn inzetten ging naast en een kopbal op aangeven van Dieumerci Mbokani trof de lat.

Op slag van rust sloeg de ploeg van Laszlo Bölöni toe. De Camargo kopte een vrije trap van Wilfried Dalmat voor het doel en Axel Witsel profiteerde met het hoofd. Ook na rust domineerde de thuisploeg, maar er werd slordig omgesprongen met de kansen. Daarnaast moest ook doelman Rorys Espinoza ook enkele malen redding brengen.

Een kwartier voor tijd kwamen de Genkenaars met tien man te staan. Verhulst maakte een overtreding op Dalmat en mocht de kleedlokalen opzoeken. Omdat de bezoekers reeds drie keer gewisseld hadden, nam aanvaller Goran Ljubojevic plaats tussen de palen. De Camargo profiteerde in slotfase van een door Ljubojevic losgelaten bal.