voetbalzone

Standard Luik verrast met eenjarig contract voor Jans als hoofdtrainer

Bart Kruyt29 mei 2012, 13:10
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 13:10
Advertentie

Ron Jans heeft weer werk gevonden. De oefenmeester, wiens contract bij sc Heerenveen niet werd verlengd, heeft een eenjarig contract getekend bij Standard Luik. Dat meldt de Belgische topclub, die in het afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de competitie, dinsdagmiddag op de officiële website. Jans is de opvolger van de vertrokken José Riga.

/

Riga besloot na het afgelopen seizoen in de Belgische Jupiler Pro League om zelf op te stappen en is inmiddels vertrokken naar Qatar. Standard was dus al even op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en werd met diverse coaches in verband gebracht, maar niet met Jans. Dinsdagmiddag hadden de Rouches, die in 2008 en 2009 nog kampioen werden, verrassend nieuws op de belegde persconferentie.

De 54-jarige Jans werkte jarenlang bij FC Groningen, voordat hij twee seizoenen geleden de overstap naar sc Heerenveen maakte. Daar wordt hij vervangen door Marco van Basten, die dankzij een uitstekend laatste seizoen van Jans in Friesland met Heerenveen de Europa League in gaat. Op het Belgische hoogste niveau werken volgend seizoen nu drie Nederlandse coaches, te weten Jans, Mario Been (Racing Genk) en Adrie Koster (Germinal Beerschot). Dennis van Wijk promoveerde met Charleroi ook naar de Pro League, maar heeft geen akkoord bereikt met zijn werkgever over een nieuw contract.

Bezig met laden …