voetbalzone

Standard luistert rentree Defour op met eerste zege in maand tijd

Daniel Cabot Kerkdijk31 jan 2010, 21:27
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2010, 21:27
Advertentie

Steven Defour had zondag geen aandeel in de doelpunten van Standard Luik tegen KV Kortrijk, maar toch won de titelverdediger voor het eerst in een maand tijd een competitieduel. Na twee nederlagen en een gelijkspel trok de ploeg van Laszlo Bölöni eindelijk weer eens aan het langste eind: 3-1. Defour, die door een zware blessure vier maanden buitenspel stond, kreeg een publiekswissel.

Een eigenaardig doelpunt zette de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. Een schot van Sawaneh Ibou ging via de hand van Sinan Bolat tegen de lat. Axel Witsel wilde de bal vervolgens van de lijn halen, maar vreesde de bal in zijn eigen doel te werken. Een attente Davy De Beule profiteerde van de twijfels: 0-1. Enkele minuten eerder was Standard nog dicht bij de 1-0 geweest. Een kopbal van Eliaquim Mangala uit een corner van Mehdi Carcela raakte de paal.

Een klein kwartier later trok Koen Daerden de stand gelijk. Na een hoekschop, die licht omstreden was omdat de bal niet over de lijn leek gegaan te zijn, knalde de nieuweling de 1-1 tegen de touwen. Het restant van het eerste bedrijf kon alle kanten op. Bolat voorkwam dat Ibou de 1-2 voor zijn rekening nam, en zag hoe zijn collega Igor de Camargo op de paal en Glenn Verbauwhede stuitte.

Tot twee keer toe ontsnapte Standard in het tweede bedrijf aan een achterstand. Eerst bracht Bolat redding, en daarna hielp Mohamed Sarr zijn doelman net voor de lijn. In de slotfase trokken de Luikenaars de wedstrijd naar zich toe. Na een pass van De Camargo wipte Witsel de bal behendig achter Verbauwhede. Carcela besliste de wedstrijd door de bal in één keer op de slof te nemen. In de slotfase gunde Bölöni Defour een publiekswissel door hem te vervangen door Réginal Goreux.

Bezig met laden …