Standard mist aansluiting bij top na nederlaag bij KV Kortrijk

Erik van Dam17 dec 2010, 21:33
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 21:33

KV Kortrijk heeft prima zaken gedaan in de Jupiler Pro League, door Standard Luik met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had aan treffers van Ilombe Mboyo en Giuseppe Rossini genoeg voor de zegepraal, die de aansluitingstreffer van Axel Witsel teniet deden. Ondanks de zege blijven de Kerels op de zevende plaats staan, terwijl de bezoekers van Dominique D’Onofrio zaterdag achterhaald kunnen worden door SC Lokeren op de vierde plaats.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van Kortrijk, dat ook verdiend met een minimale voorsprong ging rusten in het Guldensporenstadion. Na een kleine tien minuten spelen fabriceerde Mbaye Leye de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvaller van Standard schoot voorlangs. Na een kwartier had Davy De Beule de thuisploeg op voorsprong moeten schieten, maar ook hij mikte voorlangs. Mboyo voorkwam vijf minuten voor de thee dat de ploegen met 0-0 gingen rusten. De aanvaller werd gevonden door Baptiste Martin en kon simpel binnentikken.

In de tweede helft kwamen De Rouches, die zonder aanvoerder Steven Defour aantraden, iets beter in de wedstrijd, al leidde dat niet tot directe kansen. Na een klein halfuur spelen ontsnapten de bezoekers zelfs aan een margeverdubbeling, ware het niet dat Mboyo’s inzet te slap was. Hierop ontaarde de wedstrijd met als gevolg een rode kaart voor Standard-rechtsback Daniel Opare, die Mohamed Messoudi hard onderuit haalde. Negen minuten voor het slotsignaal had Rossini de beslissing op zijn schoen, maar doelman Srdjan Blazic kwam ertussen. De ex-speler van onder andere FC Utrecht kreeg in de blessuretijd alsnog loon naar werken. Na een prima aanval was de Fransman het eindstation voor de 2-0. In de absolute slotseconde redde aanvoerder Witsel nog de eer.