Standard verliest aansluiting met Belgische top na verlies bij Cercle

Peter Nusselder26 dec 2010, 13:58
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2010, 13:58

Standard Luik had zondag op bezoek bij Cercle Brugge moeten winnen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen in de Jupiler Pro League, maar slaagde er niet in om de ploeg van trainer Bob Peeters te verslaan. Reynaldo zette de gastheren verdiend op voorsprong, waarna Axel Witsel van Standard ook voor de pauze nog rood kreeg. In de tweede helft drong het tiental uit Luik nog wel aan, maar dit bleek tevergeefs.

In het Jan Breydelstadion had de thuisploeg van meet af aan een licht overwicht. De Rouches waren via counters wel enkele malen gevaarlijk, maar Cercle was het meest in de aanval en werd daar ook voor beloond. Bernt Evens was na een half uur al dicht bij de openingstreffer, maar een paar minuten later was het alsnog raak; een handsbal van Lukas Van Eenoo werd over het hoofd gezien, waarna Reynaldo knap afrondde, 1-0.

Nog voor rust leken de Bruggenaren op rozen te zitten, want Axel Witsel werd bestraft voor een fikse overtreding op Renato Neto en ging met rood van het veld. Na de onderbreking moesten de gasten zodoende met een man minder op zoek naar de gelijkmaker. Druk van Standard was er wel, maar het ontbrak aan de finesse om de Cercle-defensie uit elkaar te spelen. De thuisploeg vindt zodoende de aansluiting met de subtop, terwijl Luik voorlopig af lijkt te haken om de bovenste posities.