Standard verliest koppositie in Waals onderonsje

22 mrt 2009, 21:38
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2009, 21:38
Standard Luik heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie. Na een week aan kop te hebben gestaan in de Jupiler Pro League ging de regerend landskampioen van België zondagavond onderuit bij Charleroi (1-0). Anderlecht is met twee punten meer de nieuwe lijstaanvoerder. AA Gent staat door een minieme zege op een vijfde plaats.

Charleroi - Standard Luik 1-0
Op slag van rust tekende Abdelmajid Oulmers voor het enige doelpunt van het duel. De Marokkaan kreeg de bal mee van M'Boyo Ilombe en schoot via de binnenkant van de paal raak. Het was het slot van een eerste helft waarin de strijd en beleving van beide ploegen het erbarmelijke speelveld in het Stade du Pays verbloemden.

Na de hervatting speelden de Luikenaars grotendeels op de helft van Charleroi, maar doelman Bertrand Laquait bleek onpasseerbaar. Dat was voor een groot deel ook te danken aan zijn ploeggenoten Frank Defays en Oulmers die op de doellijn redding brachten. Igor De Camargo schoot voor open doel onbegrijpelijk over.

AA Gent - Zulte-Waregem 1-0
Met het kleinste verschil zette de ploeg van Michel Preud'homme ook tegen Zulte de uitstekende reeks van de afgelopen weken voort. De bezoekers hadden aanvankelijk het betere van het spel, maar de kansen werd niet afgemaakt. Na een klein uur spelen was Bryan Ruiz met een rake kopbal op aangeven van Roberto Rosales trefzeker.

De treffer van de Costa Ricaan werkte bevrijdend voor de Buffalo's, die het doel van Sammy Bossut onder vuur namen. Onder anderen Mbaye Leye slaagde er niet in om tegen zijn oud-werkgever te scoren. Zulte slaagde er niet in om een gelijkmaker af te dwingen tegen de Oost-Vlamingen, die nu vijfde staan.