voetbalzone

Standard versterkt zich met Buyens en doet mededeling over Roorda

Erik van Dam20 jul 2011, 16:32
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 16:32
Advertentie

Standard Luik heeft Yoni Buyens aangetrokken als vervanger van Axel Witsel. De Rouches lieten Witsel na vele jaren trouwe dienst naar Benfica vertrekken en hebben met de 23-jarige Buyens een waardige nieuweling gevonden. Buyens, goed voor twee jeugdinterlands, was de voorbije twee seizoenen actief bij KV Mechelen. Eerder speelde hij bij Lierse SK.

Zondag kwam al naar buiten dat Buyens op het verlanglijstje van Standard stond. De club beschikt over een goed gevulde portemonnee, maar Belgische media meldden in het weekend dat Mechelen niet zo happig was op een vertrek van Buyens. Mogelijk heeft het nu een goede transfersom bedongen; daarover doet Standard echter geen mededelingen.

Wel meldt de club dat er een akkoord is bereikt met de speler, die voor vijf jaar tekent. Een ander doelwit, Geert-Arend Roorda, is zeker nog niet binnen. Standard bevestigt dat er een akkoord op tafel ligt met sc Heerenveen, maar nog niet met de middenvelder zelf. “Gezien de mededelingen van enkele media aangaande deze transfer, willen we dit nieuws officieel ontkennen”, luidt het statement van de Jupiler Pro League-club.

Bezig met laden …