Standard wint na strafschop in cadeauverpakking

04 okt 2009, 22:28
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2009, 22:28
Standard Luik heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Anderlecht bij Club Brugge. De Luikenaars wonnen zondagavond met miniem verschil van RC Genk en komen daarmee op gelijke hoogte met de Brusselaars: 1-0. De achterstand op de nieuwe koploper, Club Brugge, bedraagt slechts één punt. Ondanks de overwinning maakte de Champions League-opponent van AZ een verre van gedreven indruk.

De ploeg van Laszlo Bölöni kon in de eerste helft amper overtuigen. De bezoekers probeerden wel wat van de wedstrijd te maken, maar keeper Sinan Bolat werd amper bedreigd. Elianiv Barda plaatste de bal in het zijnet, terwijl de inzetten van Fabien Camus en Anele Ngongca precisie misten. Bij de Luikenaars vielen Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic vooral op door de vele onderlinge misverstanden.

Tien minuten na de hervatting sloeg Standard toch toe. Mbokani ging na een duel met Joao Carlos opzichtig naar de grond, en scheidsrechter Serge Gumienny wees naar de stip. Bovendien mocht Carlos voortijdig inrukken. Jovanovic faalde niet vanaf elf meter. Ondanks de voorsprong en de overtalsituatie bleef Standard zwak spelen. Wilfried Dalmat had de tweede treffer op zijn schoen, maar stuitte op keeper Davino Verhulst.

In de laatste twintig minuten van het duel kwam Genk niet verder dan een zwak schot van Torben Joneleit, en liet Standard keer op keer na Verhulst te passeren. Mehdi Carcela-Gonzalez gaf de bal te hard mee aan Jovanovic, Mbokani schoot oog in oog met Verhulst naast, terwijl Jovanovic op de paal mikte. In de slotfase maakte Olivier Dacourt zijn debuut. De tussentijds aangetrokken Fransman was de vervanger van Igor De Camargo.