voetbalzone

Stankovic pakt volgende prijs in 2010 en is opnieuw beste Serviër

Bart Kruyt23 dec 2010, 15:20
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2010, 15:20
Advertentie

Dejan Stankovic heeft zijn uitstekende kalenderjaar met een individuele prijs afgesloten. De middenvelder van Internazionale pakte met zijn ploeg in 2010 vijf hoofdprijzen en werd donderdag voor de tweede keer in zijn loopbaan tot Servisch voetballer van het Jaar gekozen. Stankovic won de award vier jaar geleden, in 2006, ook al eens.

/

Niet veel mensen zullen hun vraagtekens zetten bij de tweede uitverkiezing van de 32-jarige Stankovic, die met Inter de Scudetto, Coppa Italia, Champions League, Super Coppa en wereldbeker voor clubteams won. Bovendien was de 95-voudig international afgelopen zomer aanvoerder van de Servische ploeg op het WK in Zuid-Afrika, maar dit toernooi was niet erg succesvol voor Servië.

De prijs voor beste coach ging naar Milovan Rajevac, die eerder deze week ook nog werd gekozen tot beste trainer van Afrika in 2010. De Servische oefenmeester leidde Ghana afgelopen zomer naar de kwartfinale van het WK, waar het sneuvelde tegen Uruguay. Stankovic en Rajevac zullen de prijzen op 28 december tijdens een speciaal gala in Belgrado in ontvangst nemen.

Bezig met laden …