voetbalzone

Status spelers verontrust Del Bosque: 'Ik ben een beetje bezorgd'

Matthijs van Laar09 mei 2014, 10:56
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2014, 10:56
Advertentie
voetbalzone

Vicente del Bosque beschikt over een van de beste selecties denkbaar, maar de Spaanse coach is niet volledig zorgenvrij. Ook dit jaar kende een groot deel van zijn spelers weer een loodzwaar seizoen en het is dan ook zeer de vraag in welke staat zij straks zullen arriveren bij de nationale ploeg.

La Roja is namelijk nog lang niet compleet: de internationals van zowel Real als Atlético Madrid melden zich pas komende week, aangezien zij zaterdagavond nog de finale van de Champions League moeten spelen. Belangrijke krachten als Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso en Diego Costa kennen daardoor een kortere voorbereiding. "Ik ben toch wel een beetje bezorgd over de conditie van de spelers", zegt Del Bosque op de website van de Spaanse bond.

De succescoach ziet echter ook voordelen. "Maar alle opwinding rond deze finale is ook belangrijk voor de spelers. Wat dat betreft verliezen we wat aan de ene kant, maar winnen we aan de andere kant", vult hij aan. Op 13 juli begint de regerend wereldkampioen het WK met een wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Daarna wachten ontmoetingen met Chili en Australië. Del Bosque maakt zondag zijn definitieve selectie bekend.

Bezig met laden …