voetbalzone

51ste coach onder Zamparini vol vertrouwen: 'Ik heb Preziosi ook overtuigd'

Bart Kruyt18 sep 2012, 17:40
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2012, 17:40
Advertentie

Wat bezielt coaches om nog aan de slag te gaan bij Palermo? Maurizio Zamparini staat erom bekend dat hij weinig geduld heeft met trainers en Giuseppe Sannino werd afgelopen weekend na drie competitieduels al weggestuurd. Sannino was al de vijftigste trainer (!) die Zamparini in zijn 25 jaar in het betaalde voetbal ontsloeg. De opvolger van de vertrokken oefenmeester, Gian Piero Gasperini, is er echter van overtuigd dat hij het wel even vol zal houden op Sicilië.

/

Gasperini, die zonder werk zat sinds zijn vertrek bij Internazionale, werd dinsdag voorgesteld als nieuwe coach van Palermo. "Ik heb Enrico Preziosi bij Genoa ook overtuigd en hij is ook een voorzitter die snel van trainer wisselt", zei Gasperini, die vier jaar in Genua werkte. "Ik wil hier een nieuwe cyclus starten en ben blij dat ik weer aan het werk kan. Palermo is een belangrijke club in de Serie A en ik zal de ploeg laten spelen met een aanvallende speelstijl."

Zamparini is nu tien jaar voorzitter van Palermo en wisselde op Sicilië al achttien keer van coach. Daarvoor wisselde hij de trainers in rap tempo af bij Venezia. "Ik had geen ruzie met Sannino, maar het viel op dat de selectie geen klik had met de coach", legde hij zijn 51ste trainerswissel uit. "Er was geen vertrouwen en daardoor raakte ik het vertrouwen in een goede samenwerking ook kwijt. Het was een moeilijke beslissing, maar een die ik moest nemen. Palermo heeft een goede selectie, maar moet wakker geschud worden. Gian Piero Gasperini is de juiste man om dat te doen."

Bezig met laden …