voetbalzone

Steaua moet tonnen betalen aan coach van koploper Otelul Galati

Erik van Dam03 nov 2010, 15:58
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2010, 15:58
Advertentie

Steaua Boekarest heeft de rechtszaak tegen Dorinel Munteanu verloren. De Roemeense club, nummer zes in de competitie en donderdagavond tegenstander van FC Utrecht, werd twee jaar geleden enige tijd geleid door Munteanu. Die had de club verzocht om belastingpapieren in orde te maken, maar dat liet Steaua na. Als gevolg daarvan moet de club hem nu 300.000 euro uitkeren, zo meldt de krant Romania Libera woensdag.

Munteanu voert op dit moment de Roemeense competitie aan met Otelul Galati. Twee jaar geleden werd hij aangesteld bij Steaua, dat hem na zeven wedstrijden al overnam van CFR Cluj. Er ontstond ná de samenwerking met de club uit de hoofdstad een administratief conflict tussen Munteanu en Steaua. Hij vroeg zijn voormalig werkgever enkele belastingpapieren vrij te geven, maar daar voldeed de club niet aan. Munteanu ging naar de rechter en won de zaak deze week.

In dienst van Otelul Galati neemt Munteanu dit seizoen sowieso al sportieve revanche op zijn oud-werkgevers. Hij leidt de titeldans met 29 punten uit dertien wedstrijden. Rapid Boekarest is de eerste achtervolger, waarna FC Timisoara en FC Vaslui volgen. Steaua stelt teleur met een zesde plek, terwijl ook Cluj het niet goed doet en tiende staat met maar zestien punten.

Bezig met laden …