voetbalzone

Steaua ontslaat conditietrainer om geloof

19 dec 2008, 16:12
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2008, 16:12
Advertentie
De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA zal zich binnenkort moeten gaan buigen over de klacht van Yuksel Yesilova tegen zijn voormalig werkgever Steaua Boekarest. De Turkse conditietrainer werd vorige week zaterdag bij de Roemeense topclub ontslagen omdat hij een moslim is.

Gigi Becali, voorzitter van Steaua, is van mening dat Yesilova ongeluk bracht vanwege zijn religie. Hij zag daarom geen reden om de samenwerking nog voort te zetten. "Steaua is een christelijke club en we hadden ongeluk door hem. We kunnen geen moslim in een team hebben dat een kruis op de shirts en op de bus heeft staan."

Van de laatste veertien duels in de Roemeense competitie en de Champions League won Steaua er maar een. Becali staat bekend om zijn ongenuanceerde meningen en uitlatingen. Zo weigerde hij coach Marius Lacatus op aandringen van de media te ontslaan. Becali verklaarde dat hij Lacatus 'liever genoeg touw gaf om zichzelf op te hangen'. Enkele dagen na die opmerking hield Lacatus de eer aan zichzelf.
Bezig met laden …