voetbalzone

Steaua-preses Becali zes maanden geschorst door Roemeense bond

Bart Kruyt14 apr 2010, 19:40
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2010, 19:40
Advertentie

George Becali is in de aankomende zes maanden niet welkom bij wedstrijden van zijn Steaua Boekerest. De veelbesproken voorzitter is voor een half jaar geschorst naar aanleiding van enkele pittige uitspraken die hij deed over Florin Prunea, manager van Dinamo Boekarest en voormalig directeur internationale relaties bij de Roemeense voetbalbond. Ook moet Becali een boete van 36.000 euro betalen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De excentrieke voorzitter werd gestraft omdat hij Prunea een crimineel had genoemd. Volgens Becali hield zijn collega zich bezig met de scheidsrechtersaanstellingen en ‘verdiende hij de gevangenis’. De preses moet boeten voor deze uitspraken en is voor een half jaar geschorst door de Roemeense voetbalbond. Tegen de flamboyante zakenman, die ook in het Europees parlement zetelt, lopen bovendien nog twee andere zaken.

Becali is niet onomstreden bij Steaua. Enkele maanden geleden deed een anonieme speler van de club al een boekje open over de gedragingen van de voorzitter, die geregeld de kleedkamer in komt om de spelers tijdens de rust op hun tekortkomingen te wijzen. Toen coach Cristiano Bergodi hem dat verbood, kreeg hij zijn ontslag aangeboden. Vorige week kwam Becali nog in het nieuws omdat hij de komst van een homoseksuele speler had tegengehouden.

Bezig met laden …