voetbalzone

Steaua-voorzitter Becali houdt transfer homoseksuele speler tegen

Matthijs van Laar12 apr 2010, 14:14
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2010, 14:14
Advertentie

George Becali, voorzitter van de Roemeense topclub Steaua Boekarest, heeft zich weer eens op excentrieke wijze laten gelden. De club stond op het punt de Bulgaarse verdediger Ivan Ivanov in te lijven, tot de preses er lucht van kreeg dat de 22-jarige speler mogelijk op mannen valt. Becali sprak vervolgens zijn veto uit en verbood de transfer.

Volgens de zakenman en politicus horen homo’s niet thuis op voetbalveld. “Ik heb respect voor alle mensen, ongeacht hun seksuele geaardheid, maar met homo's wil ik niet samenwerken”, luidde zijn opmerkelijk verklaring. “Ik heb het recht om aan te nemen wie ik wil. Ik ben niet door de wet gebonden, enkel door de Bijbel.”

Becali is niet onomstreden bij Steaua. Enkele maanden geleden deed een anonieme speler van de club al een boekje open over de gedragingen van de voorzitter. Zo betreedt Becali geregeld de kleedkamer om de spelers tijdens de rust op hun tekortkomingen te wijzen. Toen coach Cristiano Bergodi hem dat verbood, kreeg hij zijn ontslag aangeboden.

Bezig met laden …