voetbalzone

Steaua-voorzitter wil levenslange schorsing voor blunderende doelman

Erik van Dam24 feb 2012, 17:49
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2012, 17:49
Advertentie

Ciprian Tatarusanu moet zijn blunder van donderdag wellicht bekopen met het einde van zijn loopbaan bij Steaua Boekarest. De 26-jarige doelman ging in De Grolsch Veste opzichtig in de fout tegen FC Twente, waardoor Nacer Chadli kon scoren. Zijn voorzitter is teleurgesteld en woedend. “Het enige wat je kan doen, is een verzoek in te dienen voor een levenslange schorsing”, zegt Gigi Becali, preses van de Roemeense club.

Na het 1-0 verlies in Boekarest, vorige week, moest Steaua donderdagavond aan de bak in Enschede. Keeper Tatarusanu reageerde echter niet goed op een terugspeelbal van Geraldo en stelde Luuk de Jong zo in staat een pass te geven op Chadli: die brak de score vervolgens open. In gesprek met Prosport stort voorzitter Becali een bak ellende uit over zijn onfortuinlijke keeper.

Hij ziet een schorsing voor het leven als enige oplossing. “Iets anders kunnen we niet met hem doen. We zouden hem kunnen verkopen, maar niemand wil hem hebben. Ik zou geld toegeven om van Tatarusanu af te komen”, aldus Becali. Tatarusanu is bezig aan zijn derde seizoen bij Steaua en speelde eerder voor Gloria Bistrita en het Roemeense Juventus.

Bekijk hier de blunder van Ciprian Tatarusanu en het doelpunt van Nacer Chadli:


Bezig met laden …