voetbalzone

‘Steeds geschreven dat Rooney spits is en nu vraag je naar Van Persie’

Peter Nusselder27 jul 2015, 11:26
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2015, 11:26
Advertentie

Louis van Gaal werkte als bondscoach van het Nederlands elftal succesvol samen met Robin van Persie, maar bij Manchester United boterde het minder tussen de trainer en de aanvaller. Van Persie beleefde een tegenvallend seizoen en mocht van zijn landgenoot naar Fenerbahçe vertrekken.

voetbalzone

De suggestie dat de Oranje-aanvoerder weg mocht omdat hij slechts tien keer scoorde in de Premier League valt echter niet in goede aarde bij Van Gaal. “We kunnen altijd nog kiezen voor Wayne Rooney”, doelt de coach in gesprek met the Guardian op zijn captain, die hij vorig seizoen regelmatig als aanvallende middenvelder opstelde. “Het hele jaar hebben mensen geschreven dat Rooney een spits is en nu vraag je naar Van Persie”, reageert Van Gaal.

De Nederlandse oefenmeester is van mening dat hij voldoende offensieve opties heeft, al sluit hij niet uit dat er nog zaken gedaan zullen worden door Man United. “Je hebt kunnen zien hoe Adnan Januzaj zaterdag scoorde toen we met 3-1 wonnen van Barcelona. Bovendien is Javier Hernández over twee weken weer fit en misschien koop ik nog wel een nieuwe spits”, laat Van Gaal weten.

Bezig met laden …