voetbalzone

Stefan de Vrij hakt knoop door over terugkeer naar Nederland

Rian Rosendaal13 jun 2023, 21:15
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 21:15
Advertentie

Stefan de Vrij blijft Internazionale trouw. Fabrizio Romano meldt dinsdag namelijk dat de 31-jarige centrale verdediger zijn aflopende contract met twee seizoenen gaat verlengen. De verwachting is dat deze vrijdag de handtekeningen worden gezet door alle betrokken partijen. De Vrij staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij de verliezend Champions League-finalist.

De Vrij bleef zaterdag in de met 1-0 verloren finale tegen Manchester City in Istanbul overigens negentig minuten op de bank zitten. De ervaren mandekker zag hoe trainer Simone Inzaghi koos voor een driemansverdediging bestaande uit Matteo Darmian, Francesco Acerbi en Alessandro Bastoni. De Vrij was afgelopen seizoen niet altijd een vaste waarde bij Inter, maar sloot de voetbaljaargang desondanks af met 38 wedstrijden in alle competities.

Over de toekomst van De Vrij bij Inter bestond lange tijd onduidelijkheid. In het afgelopen seizoen viel zijn naam bij zijn oude werkgever Feyenoord en ook bij concurrenten PSV en Ajax. Volgens Voetbal International onderzochten ook Tottenham Hotspur en Atlético Madrid een halfjaar geleden de mogelijkheden om De Vrij deze zomer transfervrij over te nemen. De mandekker kiest nu echter voor een langer verblijf bij Inter.

De Vrij veroverde in de afgelopen vier seizoenen als speler van Inter eenmaal de Italiaanse landstitel, tweemaal de beker en drie keer de Supercup. In de Serie A kwam de door Feyenoord opgeleide verdediger eerder enkele seizoenen uit voor Lazio. De Vrij komt woensdagavond overigens niet in actie voor Oranje in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. "Ik heb Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida, dus De Vrij is geen optie", zei bondscoach Ronald Koeman dinsdag bij de NOS.

Bezig met laden …