voetbalzone

Steijn begint met Kenneth Taylor als nummer 10 in oefenduel met Augsburg

Mart Oude Nijeweeme29 jul 2023, 14:02
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:07
Advertentie

Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. De Amsterdammers nemen het zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur op tegen de club uit de Bundesliga. Steijn heeft onder meer basisplaatsen ingeruimd voor Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor. Steven Bergwijn draagt de aanvoerdersband. De wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport.

Wat opvalt is dat Mohammed Kudus opnieuw niet van de partij is bij Ajax. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder, die in verband wordt gebracht met een vertrek, verscheen deze week al niet op de training en is er ook tegen Augsburg niet bij. Ajax doet verder geen mededeling over zijn afwezigheid. Ook Edson Álvarez en Steven Berghuis zijn er nog altijd niet bij.

Taylor start waarschijnlijk als nummer 10, met achter hem Branco van den Boomen en Tahirovic. Mohamed Daramy is de rechtsbuiten van dienst. Hij moet Brian Brobbey van aanvoer voorzien. Bergwijn doet dat vanaf de linkerkant. In de achterhoede ziet Gerónimo Rulli voor zich een verdediging bestaande uit Devyne Rensch, Olivier Aertssen, Jorrel Hato en Owen Wijndal.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Wijndal; Tahirovic, Van den Boomen, Taylor; Daramy, Brobbey, Bergwijn.

Bezig met laden …