Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn: ‘Ik wil hem behouden, maar het zou kunnen dat hij niet gaat spelen’

Laatste update:

Maurice Steijn heeft met Davy Klaassen gesproken over zijn toekomst bij Ajax, zo heeft de oefenmeester van Ajax laten weten in een persmoment met de schrijvende pers. Volgens Steijn is er momenteel geen sprake van een transfer van de dertigjarige Ajacied, die zich wil revancheren voor het afgelopen seizoen, waarin Ajax zowel de TOTO KNVB Beker als de landstitel misliep.

“Ik heb met Davy gesproken en ik heb hem uitgelegd dat het aan hem is om mij te overtuigen”, laat de 48-jarige trainer van Ajax optekenen. “Het liefst houd ik hem erbij, maar we moeten ook kijken naar de situatie wanneer hij niet aan spelen toekomt, en die mogelijkheid is er. Dan moeten we besluiten of we hem erbij houden of een transfer gunnen. Zover is het nog niet, maar dat zijn wel dingen om te bekijken.”

“Ik kan me wel voorstellen dat hij ergens wil spelen”, gaat Steijn verder. "Als dat niet bij Ajax is, snap ik dat hij nog een mooi avontuur in het buitenland aan wil gaan. Maar laat wel duidelijk zijn dat ik tevreden ben over hem. Hij is een jongen die de rest van het team op sleeptouw kan nemen, en daar hebben we er momenteel niet veel van.”

Klaassen maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij Ajax en verliet de club in 2017 voor een buitenlands avontuur. De aanvallende middenvelder tekende bij Everton en leverde Ajax bijna dertig miljoen euro op. Zijn tijd in Engeland werd echter geen succes: al na één seizoen werd hij door Werder Bremen naar Duitsland gehaald. In 2020 sloeg Ajax toe en besloot de club Klaassen voor twaalf miljoen euro terug te halen naar Amsterdam.

Moet Ajax Davy Klaassen behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Duidelijk verhaal lijkt me. Ideale 12e man, die een wedstrijd soms vlot kan trekken, puur op inzet en chaos creëren bij de tegenstander. Is pas 30 maar lijkt op het veld soms al ouder

29 juli 2023 om 10:58

Ik zeg dit al sinds begin vorig seizoen. Klaassen speelt op 10 en omdat hij altijd zoekt naar diepte loopacties scoort hij vaak de 1-0. Het nadeel van die loopacties is dat hij in het positiespel nooit vrij staat. Het lijkt er zelfs op dat hij zich verstopt. Het probleem daarvan is dat je in balbezit met een man minder speelt en je totale veldspel eronder leidt. In principe hoeft dat niet erg te zijn maar als je er omheen spelers hebt staan die moeite hebben om het hoofd boven water te houden (taylor) of die gewoonweg niet uitblinken in de opbouw van het spel (alvarez) dan wordt het wel heel erg lastig om de bal vanuit je verdediging naar je voorste linie te krijgen. Vooral als je achterin ook spelers hebt die moeilijk kunnen opbouwen (wijndal, bassey, sanchez). Gelukkig zijn de wijzigingen in de basis dit seizoen duidelijk. Een speler die dmv passes goed kan opbouwen (branco) en een speler die goed is met de bal aan de voet (tahirovic). Bovendie een 10 in hopelijk spertsyan die een actie en schot in huis heeft en die betrokken is in de opbouw richting de aanval en hopelijk een centrale verdediger als sutalo die actief de opbouw verzorgt met passes en dribbels naar het middenveld. Nu er eindelijk geld vrij komt kan mislintat doorschakelen dis ik verwacht in de komende 2 weken wel witte rook voor op zijn minst 2 spelers en dan heb ik er alle vertrouwen in dat daarover nagedacht is en dat het goede aankopen zijn.

Ik ben blij dat er knopen door worden gehakt door mislintat en dat ze durven door te selecteren. In het salarishuis is flink ruimte gekomen met het vertrek van grootverdieners en voor mij mag klaassen daar nog bij komen. Met zijn 3 miljoen salaris is hij momenteel een van de grootverdieners en ik heb liever een jonge gretige speler die WEL de bal wil hebben in balbezit en die nog door kan groeien. We beginnen dit seizoen more or less vanaf 0 maar ik heb er vertrouwen in dat we om de bovenste plekken kunnen strijden met nog een paar slimme aankopen.

29 juli 2023 om 11:02

Big poppa

Als jij het al een tijd roept, misschien zit je dan gewoon verkeerd.

Ook bij Oranje met betere spelers dan een Alvarez en Taylor lijkt het gewoon nergens meer op.
Ligt dit dan aan oa Frenkie?

Of zou het gewoon aanliggen dat hij nu wat op is en sleet er snel op gekomen is. Gaat gewoon snel achteruit.

Al zet je Pirlo en Modric samen met hem op het veld, hij zal nog steeds niet begrepen worden met zijn verstoppertje spelen.

29 juli 2023 om 11:30

Hoe bedoel je dat ik verkeerd zit? Ik denk er namelijk hetzelfde over als jij. Ik ben blij dat er door wordt geselecteerd en van mij mag hij echt weg. Hij heeft zijn waarde gehad maar ik heb liever iemand die geen verstoppertje speelt op zo’n belangrijke positie

29 juli 2023 om 10:59

Hij lijkt echt 40+

Klaassen heeft veel betekend voor Ajax, maar nu wij in een overgang zitten, kan je deze beste man een transfervrije status gunnen.

Hij komt nu gewoon te kort, krijgt te veel salaris voor een bankzitter en die maniertjes zitten te diep. Zijn plek laten aan een talent die te graag op de bank wil zitten met kans op minuten.

Lekker naar Antwerpen gaan (kom op Overmars doe ons een plezier) of naar zijj maatje Blind. Nog paar jaar lekker ballen in Spanje, mooi weer en lekker eten.
Laatste jaren vakantiegevoel voor je loopbaan is niet verkeerd.

Steijn komt prima over. Twijfel nog wel of het qua voetballen een match gaat worden, maar komt tot nu goed en rustig over.

Hoe blij ik ook ben geweest met Klaassen in het verleden, de koek is toch echt op.
Je heb eigenlijk helemaal niks meer aan hem.

Een seizoen met Klaassen, Taylor, Wijndal en Sanchez (in de basis) overleef ik niet nog een keer.

29 juli 2023 om 07:15

Je hebt als moderne topclub 23 goede selectiespelers nodig, prima speler vanaf de bank. Zelfde geval bij Taylor. Iedereen maar wegdoen vanwege een slecht jaar is ook echt emotie beleid.

29 juli 2023 om 07:28

Daarom zeg ik ook “in de basis”.
Daarnaast is Klaassen al jaren niet om aan te gluren. Dus geen emotie beleid, doorselecteer beleid.

29 juli 2023 om 13:24

Je zegt ook 'je hebt eigenlijk helemaal niks meer aan hem'. Wat weer zegt dat je hem weg wil ipv als wissel behouden.

29 juli 2023 om 13:40

AjaxNL. Ik vind dat je ook weinig aan hem heb als je afgelopen seizoen bekijkt. Maar inderdaad, hij kan nog bruikbaar zijn als wissel.

29 juli 2023 om 07:15

Wij bij Feyenoord overleven deze opstelling prima hoor, heb vorig seizoen van ze genoten.Zoals Wijndal zei: Wij hebben de beste linkerkant van Nederland, zo niet Europa.Nee zonder geinen, vondt het in zijn eerste jaren bij Ajax echt een topper. Altijd lekker fel, scoren op belangrijke momenten, altijd willen winnen, maar afgelopen seizoen een stuk minder, zou hem wel een leuke club gunnen waar hij kan uitblinken.

29 juli 2023 om 10:03

Dat je niks meer aan hem hebt, ben ik niet met je eens. Is natuurlijk met zijn loopacties naar voor vaak dreigend geweest. Daarnaast noemen ze hem niet voor niets "mister 1-0". Ik denk dat hij nu tekort komt voor de basiself, maar denk wel dat hij genoeg minuten kan maken komend seizoen.

Ik zou klaassen graag behouden. Man, ik zit straks
Te kijken naar een vreemdelingenlegioen zonder enig gevoel voor de club.
Is echt niet de beste speler, maar ik geloof er wel echt in dat hij nog heel vaak nuttig kan zijn. Ik vind hem zelf beter dan Taylor, die staat er op dit moment elke week in.

29 juli 2023 om 07:38

Met Rensch, Hato, Salah Edine, Boomen, Taylor, Brobbey en Bergwijn heb je momenteel 7 Nederlandse jongens in de basis die zelfs allemaal in de jeugd van Ajax of jong gespeeeld hebben. En dan kan Gorter wellicht nog 1e keeper worden en speelt nu Aartsen ook nog in de basis maar dat zal niet lang duren natuurlijk.
Ik denk dat er zelfs misschien wel.geen club in Europa is die aan die cijfers kan komen.
En dan heb jij het over een vreemdelingenlegioen… hetbis juist een totaal ander uiterste en werden er maar 3-4 kwaliteitsspelers van buiten Nederland toegevoegd ipv vrijwel alleen maar jeugd wat tot nu toe gebeurt deze zomer

29 juli 2023 om 09:18

Precies Dennis, die onzinnige reacties die niet feiten op feiten zijn berust.

29 juli 2023 om 11:08

Ik weet dat veel mensen Taylor niks vinden, maar als je afgelopen jaar alle wedstrijden hebt gezien kan je toch moeilijk beweren dat zelfs Klaassen beter is? Die heeft echt geen pepernoot geraakt. Zelfs Taylor op 8 had een beter rendement terwijl Klaassen het van zijn rendement moet hebben.

Je kan zeggen wat je wilt over Steijn, maar hij ziet het volgens mij wel goed. Hij durft door te selecteren en uitspraken te doen die weinig beginnende trainers bij een topclub zouden durven te zeggen. Hij heeft hier natuurlijk ook gelijk, net als met Bassey en aankopen die moeten komen. Andersom zou je Klaassen prima kunnen houden om een wedstrijd open te breken, de balans in de kleedkamer te houden en om het Ajax dna in de selectie te houden.

29 juli 2023 om 07:26

Misschien goed, maar ook een risico. Tadic had er al geen zin in, Bassey ging ook niet heel lekker. En anderen spelers zien dat ook. Steijn heeft geen imposante carriere en dus zal hij wel moeten presteren. Anders is het ook snel gedaan.

29 juli 2023 om 07:45

Gelukkig hebben de meeste spelers bij Ajax wel een hele imposante carrière gehad en speelde ze vorig jaar ge-wel-dig voetbal.. Laat die lui lekker naar zichzelf kijken en gewoon hun best doen.. Of Steijn de ideale man is moet nog blijken maar hoe hij overkomt stemt mij tevreden, de fluwelen handschoen van Schreuder werkte ook niet, nu tijd om die gasten een schop onder hun hollie te geven

29 juli 2023 om 08:25

Tadic had geen geduld om op versterkingen te wachten. Die vond zichzelf (onterecht) groter dan de club en aaste op een vertrek. Bassey wilde niet weg en lag goed in de groep, was geen onruststoker. Steijn heeft verder geen imposante carriere maar hij is met zijn aanpak misschien wel de juiste man voor deze groep. Ik denk dat Ajax supporters blij mogen zijn met de schoonmaak die is begonnen.

29 juli 2023 om 09:13

Een speler kan ook gewoon gefrustreerd raken door hoe zaken verlopen bij zijn werkgever. Als het beleid bij jouw werkgever je niet bevalt voel je je dus meteen te groot of groter dan je werkgever? Vreemde beredenering.

29 juli 2023 om 10:01

Kan, maar hij weet ook dondersgoed hoe het voetbalwereldje werkt. De transfermarkt is tot 31 augustus geopend, dus waarom zou je begin juli al gaan lopen muiten en klagen? Vandaar mijn beredenatie. En gefrustreerd raken is redelijk voorbarig in mijn ogen.

29 juli 2023 om 07:51

Volledig met je eens. Ik vind het qua communicatie een totale verademing tov Schreuder en Heitinga. Geldt overigens ook voor Mislintat. Zeggen waar t op staat, geen poespas.

Ok, vooralsnog refresh ik 5x per dag 20 sites om te kijken wie er nog aansluit, maar we hebben t nu vooral over communicatie. En dáár word ik iig wel blij van. Mand.

29 juli 2023 om 08:28

Dat snap ik helemaal. Ik denk dat Ajax is begonnen aan een renovatie. De tijd van pamperen en de fluwelen handschoentjes zijn voorbij en ik denk dat de aanpak van Steijn en Mislintat tot nu toe heel goed is. De belangrijkste transfermaand (augustus) komt er nu aan. Dan vallen de grote spelers bij de topclubs buiten boord en die kunnen de klasse eronder (Ajax, Feyenoord, PSV) weer versterken. Heb het idee dat de meeste supporters (en Tadic) alleen geen geduld hebben.

29 juli 2023 om 09:45

Geen geduld en/of ‘verwend’ en/of laten zich leiden door emotie. Je kunt geen nieuw huis bouwen op een verrotte fundering. Misschien ziet de buitenkant er dan mooi uit maar zonder grondige renovatie werkt een cosmetische upgrade niet. Potverd… wat een wijshden op de zaterdagmorgen 😜. Lekker bezig Wazzzzzzaaaa

29 juli 2023 om 10:17

Haha thanx Rutger! En precies dat ja, jij snapt hem. Als je fundering niet goed is gaat je huis verzakken en voordat je het weet heb je in de selectie een parasiet die vanuit binnen gaat vreten, maar dat zie je aan de buitenkant niet.

29 juli 2023 om 09:19

Wazza hele sterke reacties, ben het helemaal eens.

29 juli 2023 om 10:18

Thanx Sulejmanii! Ik snap verder de paniek bij de supporters maar ik denk dat er straks echt wel een goed team staat aan het eind van de transferperiode. Ajax zal altijd zijn aantrekkingskracht voor nieuwe spelers blijven behouden.

Klaasen is een beetje een gekke speler. Genoeg op aan te merken, maar hij maakt altijd belangrijke goals. Een beetje de Toornstra van Ajax. Eigenlijk net niet wat je wil, maar je gaat hem nog missen als hij weg is.

29 juli 2023 om 09:02

Ik begrijp wat je bedoelt, maar Feyenoord werd wel kampioen zonder Toornstra

29 juli 2023 om 11:05

Ja maar ook met Toornstra

29 juli 2023 om 11:40

een jonge Toornstra

Ajax wil van de grootverdieners af. Een vertrek van Klaassen vind ik niet erg.

Ondanks dat hij nog steeds belangrijk kan zijn is hij eigenlijk niet goed genoeg voor wat hij kost en wat zijn status zou moeten zijn.

Je kan wel alles verkopen, maar dr komt niks voor terug...

29 juli 2023 om 11:11

Misschien moet je je eerst inlezen in de financiele huishouding van ajax voordat jij (en heel veel meer anderen online) zulke uitspraken doen

Tot op heden komt Steijn op mij zeer verstandig over. Hij zegt zaken waaraan ik me de afgelopen maanden enorm aan heb gestoord, dat gejank in het veld. Wij zijn Ajax, daar moeten we boven staan. Nu met Klaassen zegt hij ook weinig verkeerds. Mag van mij vertrekken. Die wedstrijd tegen PSV spande voor mij echt de kroon.

29 juli 2023 om 11:12

Goede reactie, helemaal mee eens.
Blij dat ook ajaxsupporters zich geërgerd hebben aan bepaald gedrag.

Het is duidelijk dat Steijn is aangesteld met de opdracht om flink puin te ruimen. Dat lijkt me ook de juiste weg. Je ziet alleen wel regelmatig dat het even tijd kost voordat dat ook resultaat geeft. Die tijd wordt een trainer, zeker van Ajax, vaak niet gegeven. De volgende trainer kan vervolgens gaan pronken met de veren van zijn voorganger die de weg netjes voor hem geplaveid heeft.

Dat hij niet meer in de basis staat is zo duidelijk als wat. Maar ik zou Davy als ras-Ajacied er graag bij houden. Een ideale teamspeler met prima mentaliteit. Ideaal om in te laten vallen.

29 juli 2023 om 11:37

Eigenlijk had zijn rol nooit groter mogen zijn dan dat. Werd ooit als 6 in een dubbele pivot gehaald, maar men zag al snel dat hij daarvoor bij Ajax niet paste. Als vaste 12e man echt een ideale speler, maar niet iemand waarmee je opbouwend voetbal moet spelen.

Het is vrij duidelijk dat hij tekort komt voor de basis. Zijn voetballende kwaliteiten gaan steeds meer achteruit. Hij heeft daarnaast ook niet meer het loopvermogen dat hij vroeger had. En dan krijg je dus een beperkte speler. Ik zou hem zeker wel verkopen als de juiste club komt. Ook omdat hij met een jaarsalaris van 3 miljoen wel fors op het salarishuis drukt. Zijn salaris weerspiegelt bij lange na niet zijn kwaliteiten.

Een transfer gunnen? Staat, of zit er nou werkelijk een club te wachten op deze slechte acteur? Lijkt me toch stug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren