voetbalzone

Steijn zeer te spreken: ‘Hij voegt flair en voetbal toe aan deze groep’

Jonathan van Haaster18 jul 2023, 21:16
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 21:16
Advertentie

Ajax-trainer Maurice Steijn is zeer te spreken over Branco van den Boomen. De van Toulouse overgekomen middenvelder speelde tijdens de 3-0 oefenzege op Shakhtar Donetsk een puike wedstrijd en dat is ook zijn trainer niet ontgaan. Van den Boomen zelf laat weten zeer content te zijn met zijn overstap naar Amsterdam.

"Ik ken Branco al wat langer en hij heeft zich met name de laatste paar jaren in Frankrijk goed ontwikkeld", laat Steijn weten tegenover Ajax TV. "Je ziet wel dat hij flair en voetbal aan deze groep toevoegt. Constant in beweging, goede pass... Ik ben tevreden over zijn ontwikkeling bij Ajax." Van den Boomen viel tegen Shakhtar op met zijn uitstekende passing. Meermaals plaatste hij een lange bal op de stropdas van een teamgenoot. Vorig seizoen manifesteerde de Veldhovenaar zich al tot een van de betere passers in de Ligue 1, wat onder meer leidde tot acht assists op het hoogste Franse niveau.

Ook Van den Boomen zelf komt aan het woord bij Ajax TV. De verslaggever stelt dat de Veldhovenaar zich 'als een vis in het water lijkt te voelen'. "Ajax is natuurlijk altijd veel aan de bal", antwoordt Van den Boomen. "Dat is altijd lekker. Ik heb het al eerder gezegd, maar spelen met dit soort spelers is voor mij iets nieuws, dus dan is het lekker dat je met zulke goede buitenspelers mag spelen. Jongens als Davy (Klaassen, red.) ook met zo veel ervaring, die mij ook veel kunnen leren. Ik ben erg bij dat ik hier ben en deel van de ploeg mag uitmaken."

Van den Boomen mag zich al enige tijd Ajacied noemen en blikt terug op de eerste weken sinds zijn transfer. "Het was heel warm en heel Nederlands", zegt Van den Boomen. "Dat was ik ook niet meer gewend, dus dat was heel fijn. Om alle keukendames en fysio's weer te zien waar ik eerder al mee gewerkt heb, is wel leuk. Ik ben altijd warm ontvangen en blij hier te zijn." Tot slot geeft de Noord-Brabander aan dat hij met meerdere spelers optrekt. "Met Jay (Gorter, red.) het meeste denk ik. We hebben allebei de Keuken Kampioen Divisie meegemaakt, misschien daarom. Daar maken we soms grapjes over", lacht hij. "Klaassen, Berghuis, Wijndal, Bergwijn... Eigenlijk iedereen in de selectie", sluit hij af.

Van den Boomen kwam deze zomer transfervrij naar Ajax, waar hij tussen 2011 en 2014 al de jeugdopleiding doorliep. De 28-jarige creatieveling ligt tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA. Ajax haalde deze zomer tot op heden naast Van den Boomen alleen Benjamin Tahirovic binnen. De Bosniër deed ook mee tegen Shakhtar en maakte net als Van den Boomen een goede indruk. De Amsterdammers hopen spoedig nieuwe aanwinsten te presenteren. Na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal ligt de prioriteit centraal achterin.

Bezig met laden …