voetbalzone

Stekelenburg: ‘De klasse kan niet in één keer weg zijn’

Erik van Dam29 jul 2015, 07:58
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2015, 07:58
Advertentie

Maarten Stekelenburg heeft deze zomer van Ronald Koeman de kans gekregen zijn ingezakte loopbaan nieuw leven in te blazen. De trainer van Southampton haalde vorige maand zijn 32-jarige landgenoot binnen, omdat hij het komende half jaar nog niet kan beschikken over Fraser Forster. Stekelenburg zat min of meer op een dood spoor, want bij AS Monaco keepte hij afgelopen seizoen op huurbasis maar een handvol duels.

voetbalzone

De 54-voudig international van Oranje kende de laatste jaren niet echt mooie seizoenen. Na zijn vertrek bij Ajax in de zomer van 2011 vestigde hij zich bij AS Roma, maar na twee jaar ging hij weg en vervolgde hij zijn loopbaan bij Fulham. De parallel met Edwin van der Sar leek weer aanwezig, maar de keuze voor de Engelsen pakte verkeerd uit. Na een jaar als huurling in Monaco is Steek nu op huurbasis actief bij Southampton en daar wil hij zichzelf weer hervinden.

“Ik kan anderen wel de schuld geven, maar daar schiet ik niks mee op. Elk verhaal heeft twee kanten. Ik moet nu alles uit mijzelf halen”, zegt Stekelenburg woensdagochtend in De Telegraaf. “De klasse kan niet in één keer weg zijn”, gelooft de doelman, die actief was op het EK 2008, WK 2010 en EK 2012. “Daarom ben ik blij dat ik hier ben. Een goed voetballende ploeg, fijne gasten in de kleedkamer”, somt Stekelenburg dankbaar op.

Stekelenburg komt bij the Saints landgenoot Koeman tegen, met wie hij reeds samenwerkte in dienst van Ajax. Eerder had hij het fortuin dat Martin Jol hem naar Engeland haalde, maar die werd gauw ontslagen. Wat dat betreft staat Koeman er stukken beter voor in Southampton. “Wat hij hier vorig jaar heeft gedaan is gewoon uitmuntend. Voor het eerst in twaalf jaar speelt Southampton weer Europees voetbal”, zegt Stekelenburg respectvol. “Daarvoor loopt heel de stad uit.”

Bezig met laden …