voetbalzone

Stekelenburg: ‘Er is iets veranderd met Van Gaal, maar dat vind ik niet erg’

Peter Nusselder13 nov 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2013, 10:50
Advertentie

Onder leiding van Bert van Marwijk was Maarten Stekelenburg de onbetwiste eerste keeper van het Nederlands elftal, maar sinds Louis van Gaal is aangesteld als bondscoach is het elke interland weer afwachten wie er onder de lat staat bij Oranje. Voor Stekelenburg is dat niet per se nadelig.

/

De 31-jarige doelman was dit seizoen lange tijd geblesseerd, maar nu hij weer fit is heeft hij een uitnodiging gekregen voor de oefenwedstrijden tegen Japan en Colombia. Stekelenburg kijkt terug op een naar eigen zeggen ‘vervelende periode’, waarin hij bij AS Roma op de bank belandde en vervolgens bij zijn nieuwe club Fulham een schouderblessure opliep.

Nu de goalie hersteld is hoopt de 54-voudig international dat hij zijn plek in de nationale ploeg kan heroveren. Dat de concurrentie met onder meer Tim Krul, Michel Vorm en Jasper Cillessen groot is deert Stekelenburg niet. “Er is wel iets veranderd onder deze bondscoach maar dat vind ik niet erg”, vertelt de sluitpost aan Metro. “Als je goed speelt, krijg je een kans.”

Bezig met laden …