voetbalzone

Stekelenburg gaat gevecht aan: 'Zorgen dat Van Gaal niet om me heen kan'

Matthijs van Laar14 nov 2013, 09:49
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2013, 09:49
Advertentie

Op het WK van 2010 was hij onomstreden, maar de tijden zijn veranderd. Maarten Stekelenburg heeft de concurrentie bij Oranje flink zien toenemen, terwijl hij zelf met AS Roma een verkeerde keuze in zijn carrière maakte. Keepers als Michel Vorm, Tim Krul en Jasper Cillessen lijken hem daardoor voorbij te zijn gestreefd in de pikorde van bondscoach Louis van Gaal.

/

Voor de oefeninterlands met Japan en Colombia behoort Stekelenburg echter weer tot de selectie: een uitgelezen kans om Van Gaal te overtuigen van zijn meerwaarde. "Ik zal moeten zorgen dat Van Gaal niet om me heen kan", zegt hij in het Algemeen Dagblad. " Het niveau van het WK van 2010 en van mijn eerste jaar Roma heb ik nog in me. Zo voelt het althans."

De voormalig Ajacied geeft in het interview toe dat zijn keuze voor AS Roma achteraf bezien niet gelukkig is geweest. Onder Martin Jol hoopt hij bij Fulham echter weer zijn oude niveau te hervinden. "Ik vind het nog te vroeg om te zeggen dat het Engelse voetbal wél op mijn lijf is geschreven. Maar ik ben in elk geval gelukkig in Londen. En dat geldt ook voor mijn vrouw en kinderen."

Bezig met laden …