voetbalzone

'Stekelenburg gaf hem zijn shirtje en zei dat hij zijn opvolger zou worden'

Daniel Cabot Kerkdijk27 apr 2012, 07:45
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2012, 07:45
Advertentie

Sergio Padt maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar AA Gent. De 21-jarige doelman begon aan het seizoen als vierde keeper, maar inmiddels geniet de Nederlander al maanden het vertrouwen van de trainer. Bij Ajax kwam hij niet verder dan uitleenbeurten aan Haarlem en Go Ahead Eagles.

/

"Hij werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles om beter te worden", vertelt Danny Blind, voormalig speler, hoofd opleidingen en assistent-trainer bij Ajax, in gesprek met Het Nieuwsblad. "Nadien is er blijkbaar besloten dat hij niet de capaciteiten had om doelman van Ajax 1 te worden. Al weet ik dat niet helemaal zeker."

Jan Splinter was destijds de keepertrainer van Padt bij Ajax. "Ondanks zijn grote lengte heeft hij een katachtige reflex in huis." De vergelijkingen met Edwin van der Sar of Maarten Stekelenburg zijn dan al vlug gemaakt. "Er kan maar één Van der Sar zijn", klinkt Splinter ferm. "Wat niet belet dat ik een grote carrière voor Sergio weggelegd zie. In dat verband herinner ik me een anekdote, toen hij samen met Stekelenburg mee mocht naar het buitenland voor een oefenmatch. Maarten gaf hem toen zijn shirtje, hij zei dat hij zijn opvolger zou worden. Zover is het niet gekomen, maar hij hoeft niet te wanhopen."

Bezig met laden …