voetbalzone

Stekelenburg kan Ajax twee jaar na vertrek nog eens extra geld opleveren

Peter Nusselder04 jun 2013, 12:25
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 12:25
Advertentie

Ajax verkocht Maarten Stekelenburg in de zomer van 2011 voor 6,3 miljoen euro aan AS Roma, maar lijkt twee jaar later nog een keer te kunnen profiteren van de transfer van de Nederlandse doelman. Stekelenburg staat op het punt om naar Fulham te verkassen, en daar heeft ook Ajax profijt van.

/

De Amsterdammers spraken tijdens de onderhandelingen met i Giallorossi af dat er geld naar Ajax zou worden overgemaakt, als de nu dertigjarige keeper doorverkocht zou worden, meldt Ajax Life. Nu Stekelenburg voor ongeveer 4,5 miljoen euro naar Engeland lijkt te verhuizen, levert dat de kampioen van de Eredivisie nog eens ongeveer een miljoen op.

Daarnaast zal er vanwege de jaren die de Oranje-international in de jeugd van Ajax speelde een opleidingsvergoeding worden overgemaakt naar Amsterdam, die ruim twee ton bedraagt. Fulham en Roma hebben reeds overeenstemming bereikt over de transfer van Stekelenburg; als de goalie er ook zelf uit kan komen met the Cottagers tekent hij waarschijnlijk snel een contract in Londen.

Bezig met laden …