Stekelenburg kan niet voorkomen dat Southampton zich in topdrie meldt

Peter Nusselder26 okt 2013, 20:20
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2013, 20:20

Het gaat dit seizoen bepaald nog niet lekker met Fulham, maar Southampton is goed bezig; nadat er zaterdagavond met 2-0 werd gewonnen staan the Saints samen met Everton op een gedeeld derde plek. Rickie Lambert kopte Southampton op voorsprong tegen Fulham en Jay Rodriguez maakte er nog in de eerste helft 2-0 van. Keeper Maarten Stekelenburg speelde een sterke wedstrijd en behoedde het zwakke Fulham voor een grotere nederlaag.

/

Stekelenburg voorkwam al na vier minuten een tegendoelpunt; geknoei in de opbouw van Fulham leverde de thuisploeg een grote kans op, maar de Nederlandse doelman keerde de inzet van Adam Lallana en werd vervolgens geholpen door verdediger Fernando Amorebieta, die de rebound van Morgan Schneiderlin van de doellijn haalde. Victor Wanyama probeerde het even later met een hard afstandsschot, maar ook hij vond de 54-voudig Oranje-international op zijn weg. Niet lang daarna, halverwege de eerste 45 minuten, moest Stekelenburg echter toch capituleren; een cornerbal werd doorgekopt en belandde bij de tweede paal bij Lambert, die de Fulham-keeper kansloot liet, 1-0.

Dat een tweede treffer vervolgens lang uitbleef voor het als dertiende geklasseerde team van trainer Martin Jol was vooral te danken aan Stekelenburg, die knap redde op inzetten van Rodriguez (na een geweldige solo) en Lambert. De sluitpost mocht bovendien van geluk spreken dat Rodriguez op aangeven van Luke Shaw naast kopte en dat een schot van Lambert op de paal uiteenspatte. Kort voor rust was het niettemin 2-0 en ditmaal was Lambert, na een pass van Lallana, de aangever. De spits legde de bal met het hoofd bij de tweede paal neer en daar kopte Rodriguez buiten bereik van Stekelenburg raak.

Waar the Cottagers zich voor de pauze amper op de helft van Southampton begaven, kwamen de gasten in de tweede helft wat meer aan aanvallen toe. Het was evenwel het elftal van coach Mauricio Pechettino dat, voornamelijk via Rodriguez, voor de meeste dreiging bleef zorgen. Zonder overigens nog tot scoren te komen kwam de overwinnig niet meer in gevaar voor Southampon, dat nu gedeeld derde staat en Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur gepasseerd is. Chelsea en Man City nemen het zondag nog wel tegen elkaar op, terwijl the Spurs dan tegen Hull City spelen.