voetbalzone

Stekelenburg kijkt af bij Van der Sar: 'Beste Nederlandse keeper ooit'

Matthijs van Laar06 jun 2013, 13:15
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2013, 13:15
Advertentie
/

Maarten Stekelenburg hoopt bij Fulham zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Zijn avontuur bij AS Roma bleek geen onverdeeld succes en kostte de goalie zelfs zijn plek onder de lat bij het Nederlands elftal. Woensdag bevestigde Fulham dat het de dertigjarige Haarlemmer voor vier seizoenen heeft gecontracteerd. “Een nieuwe cultuur en een andere competitie”, vertelt Stekelenburg op de website van zijn nieuwe club.

De overstap naar Craven Cottage kwam niet als een grote verrassing. Afgelopen winterstop was Stekelenburg al dicht bij een transfer, maar toen kregen de betrokken partijen het papierwerk niet op tijd in orde. In januari werd echter min of meer besloten dat de transfer bij de eerstvolgende gelegenheid alsnog zou worden beklonken. “Ik heb niet met Urby Emanuelson of Eyong Enoh gesproken”, geeft Stekelenburg dan ook aan. “Wel met Martin Jol.”

Onder de Haagse coach wil Stekelenburg zijn vorm van weleer hervinden. In hun gezamenlijke tijd bij Ajax, in 2009 en 2010, bleken de twee het goed met elkaar te kunnen vinden. “En de beste Nederlandse doelman ooit, Edwin van der Sar, heeft hier ook gespeeld”, aldus Stekelenburg. “Misschien ga ik wel net zo’n carrière tegemoet als hij.”

Bezig met laden …