voetbalzone

‘Stekelenburg moet op het WK in Brazilië het doel van Oranje verdedigen’

Thijs Post11 jun 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2013, 00:00
Advertentie

Maarten Stekelenburg wierp zich op als de opvolger van Edwin van der Sar bij het Nederlands elftal, maar na een mindere periode (met veel blessures) bij AS Roma kregen andere keepers de kans van bondscoach Louis van Gaal. Toch is Stekelenburg volgens jullie, de bezoekers van Voetbalzone, nog altijd de man die onder de lat moet staan op het WK van 2014 in Brazilië.

/

Op de vraag ‘Welke doelman moet komend jaar tijdens het WK onder de lat staan bij Oranje?’ gaven circa 15.000 bezoekers van de website een antwoord. De dertigjarige Stekelenburg, die de komende vier seizoen de kleuren van Fulham verdedigt, krijgt van 47 procent van de mensen het vertrouwen. Stekelenburg speelde tot nu toe 54 interlands voor Oranje.

Zestien procent van de stemmers vindt dat Tim Krul het doel moet verdedigen op de eindronde. De keeper van Newcastle United heeft ook een kans gekregen van Van Gaal, maar op 14 april raakte hij geblesseerd tijdens een competitiewedstrijd van zijn club tegen Sunderland. Daardoor kregen ook Kenneth Vermeer, Michel Vorm en Jasper Cillessen speelminuten in Oranje, terwijl ook Jeroen Zoet werd opgeroepen.

Ajacied Vermeer is met twaalf procent van de stemmen de derde in de rij als het gaat om de positie onder de lat bij Oranje. Hij troeft Swansea City-sluitpost Vorm af, die negen procent van de stemmen krijgen. PSV’er Zoet en Ajax-reservekeeper Cillessen krijgen respectievelijk zeven en zes procent van de stemmen. Dat de keeper voor Oranje op het WK uit de genoemde namen moet komen is volgens jullie wel duidelijk: slechts drie procent van alle stemmers kruiste het vakje achter de optie ‘iemand anders’ aan.

Bezig met laden …