voetbalzone

Stekelenburg: 'Stap naar hoofdtrainer fantastisch voor mijn carrière'

Erik van Dam22 jun 2011, 07:01
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2011, 07:01
Advertentie

Maarten Stekelenburg prijst zich gelukkig, dat hij de kans krijgt zich te bewijzen als hoofdtrainer van Ajax Cape Town. De naamgenoot van de keeper van Ajax en Oranje werkte de voorbije twee jaar als hoofd jeugdopleidingen bij de Zuid-Afrikaanse club. Eigenlijk was het de bedoeling dat dat avontuur tweeënhalf jaar zou duren, zo legt Stekelenburg uit in gesprek met De Telegraaf.

“Ik heb zelf altijd gezegd dat ik aan het einde van mijn tweeënhalfjarige contract terug naar Nederland zou gaan en mijn vrouw wilde ook terug.” Stekelenburgs echtgenote veranderde echter van mening en de nieuwe Cape Town-coach ook. Hij wordt de opvolger van Foppe de Haan, die op zijn beurt de nationale selectie van Tuvalu onder zijn hoede gaat nemen.

Stekelenburg heeft een contract getekend voor twee jaar, met de optie voor nog eens twee jaar. Assistent-coach blijft Jan Pruijn en Corné Groenendijk van de KNVB komt naar Kaapstad als jeugdtrainer. "De stap naar hoofdtrainer is een fantastische voor mijn carrière", zegt de nieuwe coach.

Bezig met laden …