voetbalzone

'Stekelenburg zal tot op het bot gemotiveerd zijn'

Bart Kruyt11 sep 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2012, 07:10
Advertentie

Louis van Gaal wilde op de persconferentie van maandag niet bekendmaken wie er zal keepen tegen Hongarije. De bondscoach koos vrijdag tegen Turkije voor Tim Krul, maar die heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten, wegens een overigens niet ernstige elleboogblessure. Van Gaal kan nu kiezen tussen Maarten Stekelenburg en Michel Vorm.

/

Stekelenburg was op het EK en in de eerste oefenwedstrijd onder Van Gaal basisspeler, maar raakte zijn plek kwijt aan Krul. "Toen bekend werd dat Krul keepte, zei ik wel even: ’Hè, wat nu?’ Maar bondscoaches en clubcoaches nemen deze beslissingen nooit zo maar", zegt de Hongaarse keeper Gabor Babos van NEC in De Telegraaf. "Spelers moeten die keuzes en redenen accepteren. En als ze het er oneens mee zijn, moeten ze op het veld laten zien dat de trainer fout zat."

"Bij Ajax heeft Maarten de echt grote sprong naar de top pas gemaakt nadat Marco van Basten hem passeerde, Kenneth Vermeer de voorkeur gaf en die beslissing later terugdraaide", herinnert Babos. "Dat kwam mede doordat Bert van Marwijk bij Oranje altijd vertrouwen in hem hield. Kiest Louis van Gaal door de blessure van Tim Krul weer voor Stekelenburg, dan zal die tot op het bot gemotiveerd onder de lat staan."

Van Gaal zou overigens ook kunnen kiezen voor Jeroen Zoet, maar hij zal zeker niet tussen de palen verschijnen. "Hij zal hier als doelman van RKC aan het grote werk kunnen ruiken", legt Van Gaal uit. "Dit is goed voor zijn ontwikkeling. Ik weet dat hij normaal gesproken niet aan de bak komt, of er moeten wel heel veel hindernissen op de weg komen voor onze keepers.”

Bezig met laden …